Skip to main content

Politika kolačića

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaš uređaj prilikom posjete web stranice. Oni nam pomažu analizirati kako koristite našu stranicu i prilagođavamo sadržaj vašim interesima. U nastavku saznajte više o vrstama kolačića koje koristimo i kako ih možete kontrolirati.

Vrste kolačića koje koristimo:

  1. Osnovni kolačići: Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcioniranje web stranice i omogućuju vam navigaciju kroz nju i korištenje njenih značajki. Bez ovih kolačića, neke funkcije web stranice možda neće raditi ispravno.
  2. Analitički kolačići: Koristimo ove kolačiće kako bismo pratili statistike posjeta našoj web stranici, kao što su broj posjetitelja, izvori posjeta i popularnost određenih stranica. Ove informacije koristimo za poboljšanje korisničkog iskustva i optimizaciju sadržaja.
  3. Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše preferencije (kao što su jezik ili regija) kako bi vam pružila personalizirano iskustvo prilikom sljedeće posjete.
  4. Oglašivački kolačići: Ponekad koristimo kolačiće trećih strana za prikazivanje ciljanih oglasa na temelju vaših interakcija s našom web stranicom. Ove kolačiće postavljaju oglašivačke platforme s kojima surađujemo, a mi nemamo kontrolu nad njima.

Kako možete kontrolirati kolačiće:

Većina web preglednika omogućuje vam upravljanje postavkama kolačića. Možete ih odbiti ili izbrisati prema vašim željama. Međutim, imajte na umu da odbijanje kolačića može utjecati na funkcionalnost naše web stranice i može dovesti do gubitka određenih značajki.

Za više informacija o kolačićima, posjetite stranicu www.allaboutcookies.org.

Korištenjem naše web stranice, pristajete na korištenje kolačića u skladu s ovom politikom.

Ova politika kolačića može biti ažurirana s vremena na vrijeme kako bismo odražavali promjene u našim praksama korištenja kolačića. Molimo vas da redovito provjeravate ovu stranicu radi ažuriranja.

Datum posljednje izmjene: [Navedite datum posljednje izmjene politike kolačića].

POSLOVNA ULAGANJA d.o.o. (u daljnjem tekstu: Poslovna ulaganja); OIB: 14050704238, u svom sjedištu u Zagrebu, Savska cesta 41/VIII, kao voditelj obrade vaših osobnih podataka, koristi i štiti sve informacije koje nam dostavljate kada koristite web stranicu www.poslovna-ulaganja.hr i naše ostale usluge, osobito u pogledu obrade osobnih podataka u pružanju svojih usluga.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Kako prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke prikupljamo, između ostalog, u slijedećim slučajevima:

ako nas izravno kontaktirate putem naše internetske stranice kako biste zatražili informacije ili ponudu za naše usluge, putem naše kontakt forme
ako izravno kod nas zakažete sastanak ili kupite uslugu
ako odgovorite na naše izravne marketinške kampanje, na primjer ispunjavanjem kontakt forme za unos podataka na našoj internetskoj stranici
ako nam naši partneri dostave vaše podatke na dozvoljen način
ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.
Kako se vaši podaci mogu koristiti

Korištenje osobnih podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka mora biti opravdano temeljem jedne od pravnih osnova. Opravdane osnove za obradu podataka su, između ostalog, legitimni interes, ugovorna obveza, zakonska osnova i suglasnost. Obradu na temelju legitimnog interesa koristimo za promoviranjem i pružanjem informacija o svojim uslugama, u svrhu održavanja najviših standarda prodaje usluga iz svoje ponude. Temeljna prava i slobode postojećih i potencijalnih kupaca odmjerena su u odnosu na naš interes da obrađujemo podatke u navedenu svrhu.

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama pod uvjetom da postoji opravdana osnova za prijenos, kao što je ispunjenje usluge ili izvršenje ugovorne ili zakonske obveze.

Koristimo direktni marketing temeljem Vaših osobnih podataka kako bi Vas informirali o novostima i promocijama u našoj ponudi, o posebnim pogodnostima za kupnju, o prezentacijama novih proizvoda, kao i našim nastupima na sajmovima, konferencijama, te ostalim događanjima isključivo uz Vašu suglasnost.

Suglasnost za direktni marketing može se u bilo kojem trenutku povući. Svaka osoba također može bilo kada dati prigovor na obradu podataka u gore navedenu svrhu.

Podliježemo zakonima Republike Hrvatske, kao i nadnacionalnim propisima, i dužni smo ih se pridržavati, uključujući pružanje vaših podataka tijelima za provedbu zakona, regulatornim i sudskim tijelima te trećim parničnim stranama vezano uz postupke ili istrage bilo gdje u svijetu gdje je to zahtijevano. Tamo gdje je to dopušteno, izravno ćemo vam uputiti takav zahtjev ili vas obavijestiti prije odgovora, osim ako bi to moglo utjecati na sprječavanje ili otkrivanje zločina.

Pružanje osobnih podataka u svrhu sukladnosti s obvezujućim zahtjevima za vašim podacima predstavlja zakonsku obvezu koja ovisi o konkretnom zahtjevu.

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka

Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost vaših podataka.

Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere:

strogo ograničen osobni pristup vašim podacima po načelu „nužnog pristupa“
sigurni prijenos prikupljenih podataka,
postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa
trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i sprječavanja zlouporabe osobnih podataka.
Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te poduzimamo sve mjere potrebne za njihovu zaštitu. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Ispunjenjem kontakt forme ili registracijom na internet stranici www.akhconsulting.hr, Korisnik daje zasebnu suglasnost (privolu) za obradu njegovih osobnih podataka navedenih u registracijskoj formi u određenu svrhu/e. Svrhe koje ističemo u registracijskoj ili kontakt formi zahtijevaju zasebnu privolu svake posebno, izuzev nužnih za sklapanje ugovora.

Obvezujemo se čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika, te ćemo s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke registriranih korisnika, eventualnih kupaca i posjetitelja web stranice, ne smijemo i nećemo neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ukoliko to čini našu zakonsku obvezu ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.

Obvezujemo se da nećemo zloupotrebljavati osobne podatke iz eventualnog obrasca narudžbe, registracijskog obrasca ili prikupljene putem cookies-a, niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Korisnika (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.), a koji služe za potrebe izvršenja ugovora, statistiku te eventualnog slanja posebnih ponuda i newslettera za registrirane korisnike, a po posebno pribavljenoj privoli.

Svi vaši podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se pružati zaštitu vaših osobnih podataka na način da prikupljamo samo osnovne podatke o korisnicima i eventualnim kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza, odnosno izvršenje ugovora. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) koristit ćemo isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, odnosno u statističke svrhe.

Također, informiramo Korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka te ih koristimo za marketinške kampanje isključivo po posebno pribavljenoj privoli. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom eventualne registracije, Korisnik je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima.

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim propisima koji se odnose na zaštitu podataka, u cilju zaštite povjerljivosti osobnih podataka, posebno se obvezujemo postupati s podacima Korisnika u skladu sa zakonom i dobroj vjeri, prikupljati podatke isključivo u točno određene i zakonite svrhe, ne prosljeđivati podatke bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne privole, ne prosljeđivati vaše osobne podatke državama izvan područja EU ako ta država ne osigurava primjerenu razinu zaštite podataka; osigurati primjerenu, sigurnu pohranu vaših osobnih podataka, na način da ista ne prelazi svrhu radi koje su podaci prikupljeni i radi koje se obrađuju; osigurati točnost vaših osobnih podataka; osigurati obradu osobnih podataka samo za vrijeme i svrhu za koju je to potrebno; poduzimati sve potrebne i prikladne tehničke i organizacijske mjere radi sprječavanja uništenja, oštećenja ili gubitka osobnih podataka.

Za slučaj da više ne želite da na bilo koji način obrađujemo vaše podatke, zahtijevate brisanje, ispravak ili prijenos vaših podataka, o tome nas obavijestite, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu gdpr@poslovna-ulaganja.hr.

Možda ćemo vas kontaktirati radi provjere autentičnosti zahtjeva. Neće biti izbrisani oni podaci koji se obvezno čuvaju nakon prestanka eventualne pretplate prema propisima iz područja računovodstvenog i poreznog prava.

Korisnik koji je fizička osoba može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu/joj:

Omogućimo pristup katalogu prikupljanja osobnih podataka;
Potvrdimo obrađuju li se podaci u odnosu na Korisnika te omogućiti pregled osobnih podataka sadržanih u sustavu pohrane osobnih podataka i da ih kopira;
Proslijedimo osobne podatke koji su sadržani u sustavu pohrane podataka;
Pružimo popis trećih osoba kojima su preneseni osobni podaci, kada su im preneseni, na temelju čega i u koju svrhu;
Pružimo informacije o izvorima na kojima se temelje evidencije koje osobne podatke sustav pohrane sadrži o pojedincu i načinu obrade;
Pružimo informacije o svrsi obrade i vrsti osobnih podataka koji se obrađuju, kao i sva potrebna objašnjenja u tom smislu;
Rok čuvanja podataka Korisnika traje 5 (slovima: pet) godina od dana završetka poslovnog odnosa ili do primitka zahtjeva za brisanje od strane pojedinca na koga se osobni podaci odnose, nakon čega se osobni podaci brišu. Osobne podatke čuvamo dulje od navedenog roka samo ako je to obvezujuće važećim propisima u RH ili nadnacionalnim zakonodavstvom.

Ako imate prigovore na obradu vaših podataka, možete uložiti svoj prigovor nadležnom državnom tijelu, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i nacionalnom zakonodavstvu.

Zaboravi me

Ako želite izbrisati svoje osobne podatke iz naše baze podataka, možete podnijeti zahtjev za brisanje putem donjeg obrasca. Važno je napomenuti da će brisanje vaših podataka rezultirati gubitkom svih informacija koje smo o vama prikupili, što može utjecati na vašu sposobnost korištenja naših usluga.

Podnijeti zahtjev za brisanje osobnih podataka

Molimo vas da popunite sljedeće informacije kako bismo mogli pronaći vaše podatke u našem sustavu i izbrisati ih. Nakon što zaprimimo vaš zahtjev, obradit ćemo ga u skladu s našom politikom privatnosti.

[Ovdje ubacite obrazac za zahtjev za brisanje osobnih podataka]

Važno: Obrada vašeg zahtjeva za brisanje može potrajati do određenog vremena, iako ćemo nastojati obraditi ga što je brže moguće. Molimo vas za strpljenje dok se vaš zahtjev ne provede.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirajte putem navedenih kontaktnih informacija.

Hvala vam što koristite naše usluge, i poštujemo vašu želju za zaštitom vaše privatnosti i osobnih podataka.

Naziv: POSLOVNA ULAGANJA d.o.o. za usluge i trgovinu
Skraćeni naziv: POSLOVNA ULAGANJA d.o.o.
Sjedište: Savska cesta 41/VIII, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
OIB: 14050704238
MBS: 080476489
EORI (porezni broj): HRSR.080476489
Adresa elektroničke pošte: dhrkac@alfa-leasing.hr

Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu
Žiro-račun u Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka
IBAN:  XXX
Temeljni kapital uplaćen u cijelosti u iznosu od 120.000,00 kuna / 15.926,74 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450)

Osobe ovlaštene za zastupanje: DRAŽEN HRKAČ